Sobre Nexus Piano Duo

La nostra història

Les paraules “Quatre mans i un sol esperit” podrien molt bé definir el pianisme exquisit de Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández, que configuren des de fa ja més de dues dècades el Nexus Piano Duo, una de les formacions més actives i sol·licitades de la música de cambra actual.

Paral·lelament a una brillant carrera pianística per separat, decideixen abordar la música per a duet de pianos després de coincidir a les aules del Conservatori de Sant Petersburg amb el mestre Leonid Sintsev, i durant els seus estudis de postgrau i doctorat.

Les seves propostes inclouen obres mestres del repertori per a aquesta formació, fent especial referència a la música contemporània dels nostres compositors amb l’estrena de diferents obres que els han estat dedicades.

La seva gran activitat concertística els ha portat a oferir nombrosos recitals en les més importants sales de tot el país i arreu de l’Estat com L’Auditori de Barcelona, la Fundació Juan March de Madrid i el Palau de la Música Catalana, així com diferents gires per Europa –França, Grècia, Itàlia, República Txeca, Rússia i Suïssa-. Destaca el recital ofert a la sala Dvorák del Rudolfinum de Praga dins la seva programació estable.

El duet ha estat guardonat en els més destacats concursos estatals i internacionals, i han estat becats per institucions com el Ministeri de Cultura, la Generalitat de Catalunya i la AIE per assistir a diferents cursos internacionals, on han tingut l’oportunitat de treballar amb grans especialistes com Alícia de Larrocha, Nati Cubells, Evgeny Moguilevsky, Brigitte Engerer, Jean-François Heisser, Joseph Paratore, el duo Genova & Dimitrov i el duo Benzakoun, per a mostrar-ne un exemple.

Les seves interpretacions, sempre vibrants, han tingut un èxit aclaparador per part del públic i de la crítica especialitzada. Han col·laborat com a solistes amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) sota la direcció d’Antoni Ros Marbà interpretant el concert per a dos pianos de Poulenc. Han estat guardonats amb el primer premi del públic al Festival Internacional de Piano de Poros (Grècia), destacant a més per la seva brillant actuació com a solistes amb la Sinfonietta Orquestra Athens.

Han participat en diversos enregistraments en directe per Radio Clásica i per Catalunya Música, entre d’altres.

Com a enregistraments, compten amb el CD “Mediterrànies”, dedicat a la música per a piano de la compositora Mercè Torrents, el CD “Promenade” amb el segell Columna Música, que inclou la integral de l’obra per a piano a quatre mans d’Albéniz, Granados, Mompou i Montsalvatge i aquest darrer any han estat treballant en l’enregistrament del seu últim disc- “11”- onze compositors catalans per a piano a quatre mans de la mà de Ficta Edicions i l’Associació Joan Manén.